cum nu se face politica. La trecut.

Voronin e, totuși, un nepriceput în ale politicii, și cohorta lui de sfătuitori nu i-a ameliorat prea mult nepriceperea: dacă reușea să obțină de la Uniunea Europeană un regim preferențial de vize cu Moldova (să meargă moldovenii fără vize  pe teritoriul UE), azi nu ar fi fost vorba nici de cetățenie românească pentru moldoveni, nici de Ghimpu in Parlament și președintie, nici de Opozitie la putere…ședea, poate Volodea și gloata lui la guvernare vreo mulți ani…

Mă rog, a crezut omul că le știe și le poate pe toate și a ales, din posibilele strategii, pe cea mai proastă…A lătrat la Urs, a lătrat la Lup, dar cu lătratul a și rămas. Politica externă a fost, pe durata acestor 8 ani, ca o căruță care întoarsă cu oiștea când spre vest, când spre est, când spre sud…dar nu se mișcă din loc…

6 thoughts on “cum nu se face politica. La trecut.”

 1. Si ce crezi acum nu se va schimba nimic, Vova a tipat, Misa o sa fie observator si analitic?!
  Care ar fi urmatoarea activitate a Malldovei,ca o sa trebuiasca sa mai treaca ceva ani pana se va restabili politica nationala e clar de la sine, da ce sa facem noi? Cum sa ne marim poentialul de iesi mai usor cu fata si nu cu fundul spre lume in genere, ca na fie ca suntem sub igida democratilor sau comunistilor tot la denumire o sa ne rezumam,asa ca mie mie interesant ce ar trebui eu sa fac ca cetatean al propriei tari,care se afla in bezna, ce sa fac eu ca sa reusesc sa am parte de conditii de trai macar la nivelul mai mic sub mediu, si nu in conditia de a supravietui!

  Reply
 2. Misha, ar putea, daca vrea, sa invete multe din “Amurgul Zeului” Voronin, ar identifica ceva strachini si grebele care trebuie evitate…asta la nivel macro..la nivel micro, tu si eu si oricare nu puteam face prea multe lucruri dar avem alegerea de a fi onesti: sa platim regulat impozitele, sa fim corecti, eventual sa criticam acolo unde merge rau, sa aratam cu degetul, inclusiv pe ai nostri (am vazut azi un fel de amenintare patetica a lui Pavel Paduraru in Timpul, care anunta niste dezvaluri, pe cand? http://timpul.md/article/2009/09/16/4085 ) as fi curios sa vad despre ce scandaluri e vorba si daca o sa indrazneasca cineva din Opozitie, sa treaca bariera autocenzurii si sa faca ziaristica teafara…

  Reply
 3. Oare… Să fi fost posbil, şi să-i fi trebuit ar fi obţinut pentru moldoveni călătoria fără vize în Europa. A fost posibil? I-a trebuit?
  E greu să crezi că avînd spărtura la hotare care se numeşte Transnistia am fi putut serios sa contăm că vom fi lăsaţi să călătorim fără vize.
  A vrut-o? De ce nu. O imagine personală mai acătării, plus mai scăpi de ceva guri flămînde, care nu numai că pleacă, dar mai trimit şi bani acasă.
  Dar poate mai este o grilă de considerente care nu se obsrvă din perspectiva reflecţiei la colţul prispei la care ne-am oprit!? Poate este ceva ce ne scapă!?
  Care de fapt sunt factorii ecuaţiei?

  Reply
 4. dao, inclin sa cred ca i-a trebuit, ca a vrut…dar nu a reusit s-o faca, din varii motive. sigur, nu dispunem de nici un fel de informatie cu privire la tratative, daca au fost, la ezitari si discutii in culise, dar era Asul din maneca cu ajutorul caruia iai elimina, simbolic, din scena publica, dusmanii pentru un amar mai mare de vreme…

  Reply
 5. Моя идея значительно отличается от опубликованной автором, если кому-то интересно, могу поделиться своими экспериментами. Мой мыл:i-am-max@mail.ru, Евгений.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.