pizdeţ!

Alexandru Vakulovski, născut în Republica Moldova, stabilit de ceva ani la Cluj-Napoca, autorul unor portrete „neoficiale” a relaţiilor româno-române: „Pizdeţ”, „Letopizdeţ”, alte romane, poezie, teatru, traduceri din Erofeev, Sorokin a fost expulzat din România, cu interdicţia de a intra pe teritoriul Ro în viitorii 2 ani şi jumătate pentru încălcarea regimului de şedere.

N-are cetăţenie română, doar ceva idei, dar alea nu ţin în loc de paşaport.  Ironic şi trist: există sute şi sute de indivizi dubioşi care deţin deja cetăţeania românească… cred că statul român ar fi putut inventa ceva permise speciale pentru artiştii moldoveni, nişte preferinţe colea…

Protestăm?

15 thoughts on “pizdeţ!”

 1. ei ei, Vitalie
  pe mine ma intereseaza raportul cu legea in acest sens. statea ilegal acolo. s-a adresat catre autoritati sa obtina un permis de sedere? a cerut ceva?

  pe de alta parte sunt si de acord cu tine. am intalnit rusi care habar nu au de romana dar au cetatenie si cei care ar trebui sa o aiba – ioc!

  ap da sa mai spun ceva. am stat ani si ani si ani acolo, dar nu am depus actele pentru cetatenie, nici cand se ofereau cate 3000 de Marci germane raposate pentru repatriere, nici mai tarziu. nu era motivatie? era. ce m-a facut sa le depun abia acum? tot nu stiu.
  si ca mine sunt multi multi multi. dar aceasta este problema noastra. nu a statului Roman.

  deci, socratic – Legile sunt tatal meu.
  hai sa nu exageram

  angelas last blog post..FUSTA IX. SINCERITA te versus frica

  Reply
 2. Angela, şi-a depus actele de foarte, foarte multă vreme, prima oară i-a lipsit nu ştiu ce certificat de căsătorie între străbunici, ceva de genu’, apoi i-au fost acceptate – cu mai mult de 4 ani în urmă, numele lui a apărut o dată în “Monitorul Oficial”, ceea ce înseamnă că actele au fost acceptate, acum doar trebuie să aştepte. A aşteptat, asta a făcut, n-a dat statul român în judecată, dacă făcea asta cîştiga sigur, doar că omul a avut încredere, a aşteptat, muncind, fireşte, legal, la reviste oficiale + făcînd traduceri şi scriind, nu s-a ascuns de nimeni

  Reply
 3. angela
  uneori nu conteaza numai legea, legea e pentru politisti atat
  oare nu se ved cartile si revistele si munca in folosul cui au fost aduse?
  in cazuri de genul acestora ar trebui usr-ul sa faca ceva
  omul a scris a muncit si a asteptat daca dadea mita era cu actele in mana in loc sa apreciem acest lucru il trimitem inapoi unde? de cati ani e deja in romania? viata lui cuvintele lui cartile lui munca lui sunt in toate romania….
  ar trebui sa facem o scrisoare catre usr cum spuneam si pe site-ul lui mihai in care sa ne exprimama dezacordul si sa cerem “ridicarea interdictiei” ne-am strange destui s-o semnam

  galas last blog post..transformări

  Reply
 4. legile unui stat ar trebui sa isi aiba temeiul pe supra-fata unei morale. dupa aceea ele pot fi aparate de un gardian, fie el unul real or o pura fictiune.

  personal, voi fi foarte curios sa vad cum se vor manifesta intelectualii si oamenii de cultura din ro, intrucat ma simt frustrat, caci ma consider in taina roman.

  eu protestez.

  Reply
 5. Dacă a fost expulzat ilegal, atunci va cîştiga în judecată. Nu e caz de protest. Poliţistul de sector trebuie să trateze persoanele la fel, indiferent că le cheamă Ciobanu sau Schumacher. Care, apropo, a rămas fără permis cînd a depăşit viteza. Şi aşa e normal.

  Ion Grosus last blog post..Căruţaşul

  Reply
 6. Nu stiu in ce conditii si-a luat o amenda atat de mare (12 mln de lei vechi) + expulzare pe 2 ani jumate. Probabil ii expira-se demult viza… Sau poate ca domnii politisti au fost cam zelosi in sentintele lor.

  In orice caz, este revoltator ca, in general, unii isi iau cetatenia in te miri cat timp, iar altii se rup in fund asteptand. In aceasta situatie, am putea sa speculam putin (nu neaparat fara motive): daca ar fi primit cetatenia in regim normal (ma gandesc ca in jumate de an dupa ce ti-ai depus actele e normal sa fii publicat deja in partea 1-a Monitorului), nu s-ar fi produs acest accident.

  Si, ca sa merg putin mai departe: de ce este just ca cineva sa primeasca o pedeapsa atat de mare pentru ca i-a expirat viza, in timp ce nimic nu se intampla pentru ca timpul si rabdarea de a astepta cetatenia romana a expirat demult?

  sa ne raspunda musio Grosu.

  Reply
 7. un alt prieten, Alexandru Lupusor, la fel de virtuos (in sensul ca e serios, nu e afacerist si nici n-a corupt pe nimeni) ca Vakulovski, a obtinut cetatenia romaneasca alaltaieri, pe 27 martie…dosarul a fost depus in august 2008, imi zicea ca au fost operate ceva modificari la Legea Cetateniei si indivizii care puteau proba studii in Romania si permis legal de sedere la zi, aveau ceva privilegii. Vakulovski, din cate inteleg, le avea pe ambele, poate ar fi trebuit sa re-innoiasca dosarul pentru cetatenie. Alexandru Lupusor a luat-o in 7 luni…chiar nu stiu ce sa zic…

  Reply
 8. adică a depus actele în 2008, fără mită etc. şi deja a primit cetăţenia, iar Sandu a fost acceptat (altfel – nu apari în Monitorul Oficial) de aproape 5 ani de zile ( + toate acelea – locuieşte în Ro din 1996, de la 19 ani etc.) şi încă nu a re-dobîndit cetăţenia?

  şi legile-s bune?

  eu zic că e ceva putred pe-aici…

  Reply
 9. acelasi prieten imi spunea ca greseala lui Sandu s-ar putea sa fie aceasta ne-reactualizare a dosarului in conformitate cu noile prevederi ale Legii cu privire la cetatenia romaneasca… nu cunosc prea multe, subiectul asta nu ma intereseaza – n-am decat cetatenie moldoveneasca, il intreb eventual si-ti zic despre ce fel de urgentari e vorba…

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.