un primar si alti colinzi

Marţi seara am fost la un concert de colinde. „Leru-i ler, Florile dalbe”. La Sala cu Orgă. În program: ansamblul „Tălăncuţa”, Nicolae Gribincea,  Suzana Popescu, Marin Ganciu, Veta Ghimpu-Munteanu şi alţii.

Pentru că am în fonoteca mea multe colinde semnate de „Tălăncuţa”, pe care le-am ascultat de câteva zeci de ori (inclusiv vara, primăvara, toamna), mă gândeam că, în sfârşit, merg să le ascult live. Sigur că m-a înşelat: am auzit vreo 20 colinde. Toate noi. Inedite. Nu le mai auzisem nicăieri. Fără fonogramă. Jos pălăria!  

P.S. Avem totuşi un primar al Chişinăului teafăr. La sfârşitul recitalului a venit cu un buchet de flori. L-a dăruit Osoiencelor. S-a apropiat de microfon… Şi când tocmai mă aşteptam să văd cum destramă atmosfera intim-muzicală cu o lozincă-slogan-declaraţie politică, sau bagă ceva comentarii acide la adresa oponenţilor săi, d-nul Chirtoacă… a părăsit scena. Şi sala. După care publicul şi artiştii au mai cântat o colindă… În „singurătate” politică.

5 thoughts on “un primar si alti colinzi”

  1. Mi-a placut articolul vostru despre blog implicat » Blog Archive » un primar si alti colinzi. Vreau cu aceasta ocazie sa va urez sarbatori fericite, un Mos Craciun generos, si colinde de craciun care sa va insenineze inimile.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.