Fost la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii. Cărţi multe, bune. Prezenţă internaţională: Alianţa Franceză, Ambasada Chinei, Ambasada Germaniei. Standuri identice, oferta – la fel.
Am răsfoit ceva cărţi să văd cum sunt, în diferite ţări şi culturi, construite „pragurile”, adică iniţierile în lumea literelor şi a cifrelor. Puţin dezamăgit, căci procedeul este acelaşi.
Altfel, cărţi, discuri, ziare, mulţi copii – privelişti obişnuite.
***
Ieri, un tip pe bicicletă (alo, ecologiştii, unde sunteţi?) a jefuit o filială Mobias Bancă, de la Botanica. Am reţinut că tipul avea o bicicletă „Vulturaşul” (Орлёнок). De la care anticariat ai găsit-o, frate, eu caut de ani de zile un exemplar pentru muzeul meu personal (prima mea bicicletă!)?
Unicul avantaj al acestor evenimente este pretul. De exemplu “Versetele…” lui Rushdie la librăria Cartier costă 340 de lei, la Salon “doar” 250.
E un avantaj enorm, dacă ignorăm faptul că nu-mi permit să cumpăr cartea nici cu 340 şi nici cu 250.
Cel puţin aflăm şi noi cât se adaugă la preţ prin librării…
interesant ca la salonul “matur” din toamna fac reduceri doar editurile mici sau necunoscute (anul trecut hitul salonului de carte a fost Paul Goma intr-o editie bunicica si ieftina)… la salonul pentru copii se fac reduceri la carti pentru maturi..o logica inversata pe care n-o inteleg…
n-ai nimerit-o cu ecologistii… paranteza pe care ai facut-o n-are ce cauta aici.
oleg
era o ironie acolo…care viza modul sanatos de viata si “avantajele lui”…
pai si eu ce spuneam? …
in fine, s-o lasam balta
Cu bicicleta e mai usor sa fugi de urmarire prin curtile de la Ciocana. Si cum politia noastra nu are inca helicopter, ma tem sa nu apara un trend printre biciclisti… sa-si finanteze participarile la campionate jefuind banci…
Poate era Cimil?..
s-ar putea chiar sa fi fost Cimili..aduna bani pentru noul Stadion republican 🙂