ar trebui sa ne luam statul inapoi

În vama românească Albița a fost arestat un TIR moldovenesc ce transporta sute de mii de pachete de țigări de contrabandă spre Macedonia. Automobilul a trecut fără probleme vama moldovenească Leușeni.

Deputații au discutat incidentul în parlament cu glume. Măscăriciul târgului, Mihai Ghimpu a declarat că probabil s-o fi stins lumina de n-a văzut scanerul vamei mașina cu bucluc (țigări). Și s-a străduit nespus de mult să fie delicat și să nu-și rănească partenerii de alianță.

…Primăvara trecută, în cadrul unei acțiuni de amploare, autoritățile române au arestat și cercetat penal câteva zeci de vameși de la Albița, pentru implicare în contrabanda cu țigări. La Chișinău era liniște și liniștea s-a păstrat. Ca și cum contrabanda nu ar fi intrat prin teritoriul moldovenesc, ca și cum vameșii moldoveni n-ar fi închis ochii la tutunul de contrabandă…

În aceeași ședință niște deputați din opoziție au afirmat că un vicepreședinte de parlament folosește simbolurile de stat pentru a-și proteja niște afaceri…Liniște în Parlament.

Puterea și autoritatea statului au devenit, în Moldova, simple umbrele pentru acoperirea și protecția unor afaceri ilegale.

Cetățeni, ar trebui să ne luăm statul înapoi.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.