salon de carte si altele

Vitalie Sprînceană
Fost la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii. Cărţi multe, bune. Prezenţă internaţională: Alianţa Franceză, Ambasada Chinei, Ambasada Germaniei. Standuri identice, oferta – la fel.

Am răsfoit ceva cărţi să văd cum sunt, în diferite ţări şi culturi, construite „pragurile”, adică iniţierile în lumea literelor şi a cifrelor. Puţin dezamăgit, căci procedeul este acelaşi.

Altfel, cărţi, discuri, ziare, mulţi copii – privelişti obişnuite.

***

Ieri, un tip pe bicicletă (alo, ecologiştii, unde sunteţi?) a jefuit o filială Mobias Bancă, de la Botanica. Am reţinut că tipul avea o bicicletă „Vulturaşul” (Орлёнок). De la care anticariat ai găsit-o, frate, eu caut de ani de zile un exemplar pentru muzeul meu personal (prima mea bicicletă!)?


7 Responses to “salon de carte si altele”

 • Klaus Says:

  Unicul avantaj al acestor evenimente este pretul. De exemplu “Versetele…” lui Rushdie la librăria Cartier costă 340 de lei, la Salon “doar” 250.
  E un avantaj enorm, dacă ignorăm faptul că nu-mi permit să cumpăr cartea nici cu 340 şi nici cu 250.

  Cel puţin aflăm şi noi cât se adaugă la preţ prin librării…

 • vitalie sprinceana Says:

  interesant ca la salonul “matur” din toamna fac reduceri doar editurile mici sau necunoscute (anul trecut hitul salonului de carte a fost Paul Goma intr-o editie bunicica si ieftina)… la salonul pentru copii se fac reduceri la carti pentru maturi..o logica inversata pe care n-o inteleg…

 • Anonymous Says:

  n-ai nimerit-o cu ecologistii… paranteza pe care ai facut-o n-are ce cauta aici.

  oleg

 • vitalie sprinceana Says:

  era o ironie acolo…care viza modul sanatos de viata si “avantajele lui”…

 • Anonymous Says:

  pai si eu ce spuneam? …

  in fine, s-o lasam balta

 • Klaus (nelogat) Says:

  Cu bicicleta e mai usor sa fugi de urmarire prin curtile de la Ciocana. Si cum politia noastra nu are inca helicopter, ma tem sa nu apara un trend printre biciclisti… sa-si finanteze participarile la campionate jefuind banci…

  Poate era Cimil?..

 • vitalie sprinceana Says:

  s-ar putea chiar sa fi fost Cimili..aduna bani pentru noul Stadion republican 🙂

Leave a Reply