arhaisme

Ambasadorul Republicii Belarus în Moldova: „Sunt sigur că vom descoperi multe lucruri comune pentru că colaborarea dintre ţările noastre există din sex. IX.”

Să fi ştiut oare hoardele de pecenegi, maghiari, cumani, tătari, slavi şi bulgari că sunt o expresie vie a colaborării moldo-belaruse? Mă îndoiesc… s-ar putea ca vreunul din ei chiar să fi avut în legătura de cranii purtată la brâu vreo „relicvă” locală, dar cu greu o putem trece la rubrica „schimburi culturale” sau „scrisori de acreditare”… nomazii înşişi ar trece cu greu în categoria „turişti”, „delegaţii oficiale” sau „oaspeţi temporari”…

1 thought on “arhaisme”

  1. Colaborarea este aici utlizata ca un concept mistic, ca o paradigma vesnica ce exista deja in eter si prin care s-au realizat/incadrat Moldova si Belarus imediat dupa aparitia acestora, precum ceaunul se umple de mamaliguta imediat ce gospodina pune toate ingredientele.
    Prin urmare colaboraraea dintre Moldova a inceput in 1359 si dintre Belarus a inceput din 1992, dar colaborarea per se exista din sec. IX.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.