oligarhii si statul lor.

Nu cred că e o problemă că avem în Moldova oligarhi și oameni foarte bogați și puternici, deși ca stîngist mă doare  că avem prea mulți oameni ce trăiesc sub limita sărăciei. Durerea e că instituțiile statului sînt neputincioase și ineficiente în fața lor.
Acum ce urmează? Să-l credem pe cuvînt pe Vlad Filat că Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele parlamentului și marele oligarh din umbră e un potlogar?
Ministerul Afacerilor Interne al lui Dorin Recean, adică al PLDM, adică al lui Vlad Filat, adică nu al nostru al cetățenilor nu a prezentat vreo dovadă sau dosar în privința faptelor ce-l incriminează pe Plahotniuc: atacurile raider asupra Băncilor, bunăoară. Sau cumpărarea de voturi în Găgăuzia. Nici seful CNA, Viorel Chetraru, ce aparține și el unui partid al Alianței nu a catadicsit să încropească vreo fițuică ce ar fi probat oligarhizarea țării. Preluarea frauduluoasă a unor afaceri, bunăoară.

Să-i credem pe Ghimpu, Lupu și Plahotniuc că Filat e un potlogar el însuși? Procuratura lui Zubco, adică a lui Vlad Plahotniuc, adică a PDM, adică nu a noastră a cetățenilor, n-a făcut nici ea nimic pentru a scoate la iveală vreo legătură a primului ministru cu traficul de țigări.
Nu avem motive să cred pe vreunul din ei și de fapt asta e partea cea mai problematică și depresivă a crizei politice actuale: că trebuie să credem pe cuvînt fără a cerceta și fără a avea evidențe. Judecăm ca triburile din Polinezia (cu tot respectul pentru ele): pe fum, pe zvonuri, pe bîrfe.
Nu cred că e o problemă că avem în Moldova oligarhi și oameni foarte bogați și puternici, deși ca stîngist mă doare că avem prea mulți oameni ce trăiesc sub limita sărăciei.Durerea e că instituțiile statului sînt neputincioase și ineficiente în fața lor.

Text închis.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.