carti filme muzica idei polemici

15 ganduri despre Occupy Wall Street. securitate vs libertate

1) securitate vs libertate. Trebuie să ne obișnuim cu logica primarului de New York, Michael Bloomberg ce a dispus evacuarea protestatarilor din Parcul Zuccotti de lângă Wall Street din motivul că aceștia ar pune în pericol securitatea publică. S-ar putea ca justificarea lui Bloomberg să facă un viitor strălucit.

E drept, recunoaște Bloomberg, protestatarii beneficiază și de protecția Primul Amendament al Constituției SUA ce prevede garanții pentru libertatea de exprimare, dar principiul securității este prioritar și în numele lui libertatea de expresie poate fi restrânsă.

Aceeași linie de gândire a fost urmată la adoptarea Actului Patriotic din 2001, cel care dă mână liberă serviciilor de securitate națională să verifice scrisori, e-mailuri, să asculte/înregistreze convorbiri telefonice.

Faptul că Bloomberg și orașul său aveau în calitate de ”oponenți” nu teroriști islamici sau extremiști politici, ci un grup gălăgios de oameni ce își expuneau non-violent părerea, nu mai contează.

Previous

democratia ca tusovka privata a oamenilor frumosi si spalati

Next

evreii intre cultura si biologie

6 Comments

 1. Lucifer

  ipocrizie totala din partea lui Bloomberg

 2. E curios cum lucrurile/intentiile bune paveaza drumul…”incolo”. Mai ales asta se vede bine cind te uiti la comportamentul intelectualilor. Revolutia lui Lenin si toate consecintele nu ar fi fost posibile daca nu exista “intelegentia”…

  Ce treaba are asta cu postul dat?
  Iurie´s last blog post ..Proiectul “Moldovenesc” – o excursie în atelierul identităţilor

 3. s-ar putea ca proverbul clasic sa spuna doar o parte a adevarului – cea a pretextelor…ca intentiile bune servesc drept pretext, scuza si justificare pentru drumul “incolo”. in cazul lui Lenin “incolo” avea in inteles concret – dictatura proletariatului…adica tot dictatura, razboi de clasa si cam ce au facut urmasii..
  partea cu “intelegentia” n-o inteleg…

 4. E simplu, “intelegentia” vrea sa faca bine, ridica masele, le arata cit de rau ele traiesc, le deschide ochii, iar pe urma… nu le poate inchide gura si opri miinile care o sugruma tot pe ea.

  Sharikov, my friend, Sharikov…
  Iurie´s last blog post ..Proiectul “Moldovenesc” – o excursie în atelierul identităţilor

 5. si cine pe lumea asta vrea deliberat sa faca rau?

 6. Ai uitat sa pui un semn de exclamare, sa fie clar ca intrebare e retorica. Desi sunt si de astea…

  Dar, problema nu e ca “toti vreau bine”. Problema este ca acei care s-ar presupune ca trebuie sa discearna lucrurile (intelegentia)nu o fac, continuind sa se complaca in postura de “promotori” si “cautatori” in numele “celorlalti”. Pentru ca pina la urma sa cedeze sa se resemneze si sa se caiasca ca au fost atit de orbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén