web literar n+

By the same token, the handbag may only be a shrewd invention on the part of patriarchy to keep women enslaved.” The Smart Set.

Cultural-studies scholars may balk, claiming that, in the hands of philosophers, popular culture is not being analyzed on its own terms, but is being used only to get at perennial intellectual issues of epistemology, metaphysics, and ethics.” – The Chronicle.

Dar… trişeria pe care o comitem uneori „noi”, grămăticii şi istoricii, este de a amesteca paiele cu fânul, de a trage mult peste marginile unei perioade o alta, de a comite abuzul, uneori distinct alteori ascuns, de a imputa sau de a greva o perioadă cu servituţiile alteia, precedente; în timp ce vecinii noştri de la nord, victime ale aceleiaşi teribile „ocupaţii liberatoare”, s-au comportat în această lungă perioadă de vreo jumătate de secol ca şi cum nu ar fi avut trupe de ocupaţie sovietice – or, ei le-au avut în spate pe toată perioada! –, noi gemeam „adânc şi ascuns” sub o ocupaţie militară expirată de ani buni, mai trăgând cu ochiul în stânga sau în dreapta pentru a vedea efectele! Grav nu e atât acest teatru al victimizării pe care l-am jucat şi dobândit în secole – repet, pe drept sau pe nedrept! – cât faptul că acesta, aceste „lamentaţii” nu numai că nu reuşeau să-i convingă totdeauna pe vecinii, depărtaţi sau nu, de justeţea durerii noastre, dar ne tulburau, finalement, propria noastră putere de judecată, de analiză şi de percepţie a realului.” – Nicolae Breban, „Contemporanul”, p.3.

intraţi neapărat pe Ubuweb:
secţiunea Video , secţiunea Audio, secţiunea Papers.

P.S. un alt link de nelipsit este… Yanko (filozofie, sociologie, beletristică) plus Englishtips – una dintre cele mai bogate colecţii de cărţi -pirat în limba engleză…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.