lecturi si efecte

De ceva vreme (2 luni) m-am conectat la un pachet de internet mobil (Orange Internet Acum), cu trafic limitat… am 4 GB pe care-i împart în 2 cu Cineva, apoi încă în multe alte bucăţi: muzică, cărţi, corespondenţă, chat, căutări. Trebuie să fiu econom aşa că am blocat din browser imaginile, flashurile, sunetele. Tot ce mi-a rămas este textul…bucăţi de text, asamblate, pe alocuri puse aiurea, în alte părţi orfane.

Efect 1. timpul de navigare pe internet s-a diminuat considerabil, dar reuşesc acum să citesc mult mai multe site-uri.

Efect 2. o privire de tip scaner care-mi permite, pe durata a 10-15 secunde, să văd dacă o pagină web merită lecturată sau nu. Printre căzute se numără multe site-uri, odinioară bunicele.

Efect 3. multe site-uri, altfel „bune” arată văduv fără imagini şi video. În asemenea cazuri în picioare stă doar textul, dacă este. De obicei acesta fie lipseşte, fie e un sos adiţional pentru mâncarea principală. Facebook sau analogul lui rus Odnoklasniki nu sunt, privite astfel, ceva mai mult decât un chat a căror funcţii le ia de minune gtalk, icq sau oricare alt client de chat.

p.s. dependenţa de internet poate fi tratată în modul ăsta în cam 2-3 zile. Fără terapii costisitoare, fără consultaţii la psiholog.

4 thoughts on “lecturi si efecte”

  1. si eu ma pregateam sa fiu in pas cu “terapiile moderne” si sa imi iau un pachet mobil…gata. mi-a trecut. nu caut nimic pe odnoclassniki, dar am chef sa vad bloguri frumoase cand le citesc..
    deci

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.