contra

 

În „Stern”, nr. 48, cam 12 pagini „filosofice”: Căutarea sensului pierdut (orig. Die Suche nach dem verlorene Sinn). Bun de tot. Câteva bucăţi de o răceală îngheţată:

 

An de an, piaţa de cărţi germană este invadată de mii de titluri în milioane de exemplare care propun trucuri pentru o viaţă mai bună. O viaţă de succes a devenit, în cadrul acestui tip de gândire, o chestie de şiretlic… Totuşi, încă nici unul dintre şefii reali nu a ajuns în postul său datorită acestor „sfaturi”. Iar culegerile de reţete pentru cei care vor să devină  milionari nu au sporit, în mod semnificativ, numărul milionarilor în Germania.” – contra „raţiunii instrumentale”.

 

Televizorul celor 3 posturi unea, înainte, Familia şi Naţiunea. Televizorul de azi, cel cu 300 posturi, desparte copiii de părinţi, prietenii de prietene, vecinii de vecini, soţii de soţi.”

 

Profetul vremurilor noi este biofilosoful, pentru care omul este un sclav al naturii sale biologice.” – noua moarte a lui Dumnezeu… Cultura în faţa plutonului execuţiei organizate de „factorii naturali”….

4 thoughts on “contra”

  1. Bun găsitul!!
    Am senzatia(foarte confortabilă, multumesc!) că pot scrie orice aiureli pe blogul meu cât timp există bloguri serioase ca ăsta, de conștiință, profunde, care dau de gândit…
    Îmi place grozav să trec pe aici 🙂

    Zi bună

    Andis last blog post..Fall

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.