10 știri pe care nu le-am citit în 2015 (dar am fi dorit să le citim)

1. Vlad Filat s-a apucat să scrie, în celulă, o trilogie autobiografică: Cum am furat miliardul (plus o grămadă de alți bani). Trilogia va avea urmatoarea structură:
– vol. 1. ”Cum am furat cu colegii de la PLDM”
– vol. 2. ”Cum am furat cu colegii din Alians”.
– vol. 3. ”Unde-s banii? Calatorie imaginara prin Elveția, Cipru, Marea Britanie și alte 50 destinații.”.
Ultimul volum va avea și o postfață: Eu m-am împărțit cu Plahotniuc da el m-o băgat în pușcărie. De ce? 100 de întrebări și răspunsuri.”
2. Vlad Plahotniuc și-a adăugat în declarația de avere bloggerii, televiziunile, dosarele, compromatele foto, video și audio. ”Bogăția și puterea nu stau în bani”, a declarat acesta.
3. Igor Dodon recunoaște că nu știe ce e aia socialism. ”Era partidul cel mai ieftin pe care puteam să-l cumpărăm la banii noștri. Pe urmă am înțeles că am fost fraieriți: pentru o platformă pro-Putin e suficient și un ong”.
4. Declarație Mihai Ghimpu: ”Eu nu cred în unire, nici în adevărul istoric. M-aș dezice de ea și mîine dar cine-mi aduce voturile, tu?”.
5. Dorin Chirtoacă a renunțat la funcția de primar al capitalei argumentînd că s-a săturat să vorbească aiureli, să crîșuiască businessuri, să autorizeze gherete și construcții ilegale și să fie înjurat de cetățenii orașului. ”Las orașul unui om care pricepe, ajunge cît a fost condus de oameni incompetenți.”
6. Declarație incendiară a Sinodului Mitropoliei Moldovei: Lupta cu gayii e una falsă! Societatea are probleme mult mai mari: sărăcie, furtul miliardului, criză de încredere, clasă politică minciunoasă. Pe viitor îi vom lăsa pe gay în pace și vom ocupa de probleme reale.
7. Declarație comună a Ministerului Justiției, CSM, Procuraturii Generale, CNI și CNA: Reforma Justitiei va avea loc cand actualii judecatori si procurori vor fi inlocuiti cu fiii si fiicele lor, ca sa fim siguri ca nu ajung în sistem oameni întîmplători!”
8. Mass-media din Moldova a creat un sindicat al jurnaliștilor. ”Ajunge să fim presați de patron să scriem tot felul de porcării despre alți concurenți politici. Avem nevoie de o instituție care să ne apere de aceste abuzuri și presiuni”.
9.Pro Tv Chișinău a pedepsit exemplar echipa care a realizat știrea cu profesoarea din Ungheni. Redactorul a fost concediat și i s-a înscris în carnetul de muncă – neprofesionalist și sexist. De asemenea Pro Tv s-a angajat să facă, pe parcursul anului viitor, cel puțin 40 emisiuni despre problemele reale ale sistemului educațional și despre inegalitățile de gen din Moldova”.
10. Investigație RISE Moldova/Ziarul de Gardă: Partenerii externi au acordat Moldovei un grant de 100 milioane de euro pentru reparația și reutilarea școlilor și spitalelor din Moldova. ”Banii chiar au ajuns și au fost folosiți integral pentru realizarea obiectivelor propuse. Nici un leu nu a mers pe scheme levîe.”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.