ecumenisme automobilistice

Deci, se poate!

Când e vorba de relații interconfesionale, moschei pe teritorii locale pentru populația musulmană, ori cum e prin Moldova, înregistrarea juridică a cultului musulman, atunci ”credincioșii” își amintesc că islamul ar fi violent, că ar încălca drepturile omului, că ar fi anti-creștin, că ar oprima femeile, că…și tot așa.

Dacă însă-i treaba de parcat automobilul, ”ecumenismul” devine cât se poate de comod: musulmanii au parcare gratuită ce poate fi utilizată fără conflicte (ortodocșii probabil, ca oameni cu spirit capitalist, cer bani pentru spații de parcare). Ne-or înțelege, nu, că doar îs oameni și ei, ca noi.

7 thoughts on “ecumenisme automobilistice”

  1. Oare, oare oamenii sunt demiurgii realitatii!? Au si ei o incidenta, da. Dar in ce masura individul isi da seama de ce petrece in capul lui, mite de cele ce se petrec cu mult mai departe!?

    Poti merge si pe calea asta? Poti. Dar este pentru baricade, lozinci, bere, politica, nu si stiinta.

    Reply
  2. Iurie, n-o sa fiu prea original aici. propozitia pe care mai toata lumea din stiintele sociale o accepta (iar acceptarea asta vine din mii si mii de evidente) e ca oamenii sunt creaturi dar si creatori ai mediului lor.
    ceea ce sugereaza ca pot crea lucruri mititele cum e intelegerea cu semenul, chiat ca acesta e de alta religie. dar pot crea si neintelegere. in fapt ei le fac pe ambele.

    Reply
  3. Aici nici nu poate fi o tema de discutie, e evident. Subiectul a fost altul: cum comparam noi lucrurile, or comparatia de fapt este instrumentul ratiunii.

    In material a fost pusa in valoare comparatia a doua situatii pentru a sugera o concluzie. Mi s-a parut ca in afara cadrului au ramas multe lucruri imprtante, care fiind luate in considerare ar fi propus alta intelegere a diferentei dintre aceste situatii.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.