spalatorii

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Iurie Leancă, i-a rugat pe scriitorii moldoveni să spele. În continuare. Că, dacă tot au spălat 20 de ani încât au spălăcit figurile unor boși politici (și bani și fonduri), n-ar strica, în ceas de grea încercare pentru ”țară” (se are în vedere AIE), să se apuce ”de imaginea pozitivă a Republicii Moldova” țării noastre.

Cu acest prilej scriitorii au primit câte un pachet de Tide Lemon la pachet cu o perie, precum și un sincer ”Spor la muncă!”

Andrei Strâmbeanu, spălător de excepție (a tot spălat de la Lenin încoace pe oricine avea ciolanul politic sau administrativ, apoi în jur, cât a apucat cu gura: partidul, evoluția) mărturisește: Este o vizită electorală. Fără asta nu se poate (la începutul reportajului). Apoi: o vizită binevenită, bună (la sfârșitul reportajului).

Alți literați l-au bombardat pe Leancă cu întrebări…comode. Și mai puțin comode (dar mai puține). Că, zicea cineva, dacă nu aude d-l Ministru de la noi toate astea, cine i le mai zice? Chiar așa. Că nu se mai găsesc alți idioți în târg să laude  Guvernul.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.